amp template

VINTERKURSER

udvid din horisont og dine kundskaber...


Kurser hos Gilleleje Sejlklub

Vi kan igen tilbyde kursus til Duelighed-teori som er et koncentreret version over 3 weekends, hvor vi tidligere har haft deltagere fra FD.

Men vi kan tilføje at vi også kan tilbyde et kursus i Yachtskipper-1


I Gilleleje Sejlklub holder vi hvert år om vinteren kursus i teori til Duelighedsprøven og endvidere også et kursus til Yachtskipper-1.

Vi inviterer igen gerne sejlere fra vore naboklubber: 


Duelighedskurset, i modsætning andre, - er at det er et KONCENTRERET kursus over kun 3 weekends !

Det afholdes: 2+3., 9+10., og 16+17. november med eksamen 17. november.
Alle dage fra kl. 09 til 13.

Næste kursus afholdes: 4+5., 11+12. og 18+19. januar med eksamen 19. januar 2020

Kursusgebyr 1350 kr. Meget af materialerne kan lånes.

Der er morgenmad HVER morgen med ost-marmelade-pålæg, juice og kaffe/the.

 

Yachtskipper-1 starter mandag 21. oktober og fortsætter mandage indtil april 2020, dog ikke jule og 

vinterferie. Kursusgebyr 1000 kr. , men man skal dog her være medlem af Gilleleje Sejlklub 900 kr. 

Bøger og grej godt 2500 kr.Lynæs Sejl- og Kajakklub sætter sikkerheden højt

Klubben udvider undervisningen til også at omfatte Yachtskipper 3.

Klubben har en Sejlerskole, som er klubbens uddannelsessted for voksne. Her kan man tage ”grund-uddannelsen” i sejlads, Duelighedsbevis i Sejlads for Lystsejlere, speedbådskørekort, og gennemgå en række andre kurser, som VHF/DSC, førstehjælp, meteorologi og flere andre kurser, som er med til at give sejlerne de bedst mulige kompetencer, når de bevæger sig rundt på vandet. Og som klubbens formand, Hans-Kurt Andersen siger: ”Uddannelse er en kerneopgave for klubben, så vores medlemmer kan færdes trygt og sikkert på vandet. Både på korte dag- og weekendture, og på længere sommerture.”


Nu udvides med kursus til Y3

Nu er klubbens udbud af kurser blevet udvidet med Yachtskipper af 3. Grad – i daglig tale Y3. Uddannelsen er en overbygning på duelighedsbeviset og fokuserer meget på sikker sejlads, og på hvordan man bedst muligt forbereder sig til en lang sejlads, hvor man aldrig kan være sikker på udviklingen i vind og sø.

Uddannelsen til Y3 er udelukkende teoretisk, og det er en betingelse for at kunne gå til eksamen, at deltageren har et gyldigt duelighedsbevis. Undervisningen foregår i klubhuset på Lynæs Havn og starter her i begyndelsen af november. Klubberne i nabobyerne har fået tilbud om at være med. Interessen har været stor og flere har allerede meldt sig til kurset.

Underviser bliver klubbens medlem, Heidi Ipsen, som er en af de få kvinder i Danmark, der har bestået Yachtskipper af 1. Grad.


Det vigtigste er at øge sine kompetencer

Med et Y3-bevis i lommen må man føre et fritidsskib på mere end 15 m i længde, og op til 24 m. Heidi Ipsen udtaler: ”Selv om du ikke drømmer om at sejle på langfart jorden rundt eller til de varme lande, så er Y3 en rigtig god ide, da den giver dig nogle redskaber, du kan bruge uanset hvilken bådtype eller -størrelse du sejler. Du lærer en masse om meteorologi og oceanografi, som du kan bruge i planlægningen af din sejlads. Også når du sejler rundt i indre danske farvande og hos vores nabolande.”

Læs mere på Lynæs sejlklubs hjemmeside: klik her


ADRESSE
Nordre Beddingsvej 37
3390 Hundested


KONTAKT INFO
Email: post@hms-hundested.dk